top of page

Projecten 2e jaar

Maxime Misset

Seedvalley- groeistress factoren

In he eerste project moesten we onderzoek doen naar planten groei in verschillende stressfactoren. 

Hoe kunnen we stressfactoren voorkomen bij plantjes?

We kregen basilicum plantjes om mee te testen, We hebben gebrainstormd naar stoffen en manieren om de stressfactoren te voorkomen door middel van verschillende stoffen, zoals kleurstoffen of citroen en verschillende kleuren licht, zoals blauw, rood en verrood licht. De resultaten waren verbazingwekkend, zoals super veel zijwortels door kleurstof met blauw licht bij de plant te doen. Of schimmel door citroen bij het water te doen.  

We hebben 7 basilicum plantjes gekregen. We hebben er 6 in 3 delen gesplitst en 1 hebben we heel gelaten. We hebben de planten allemaal een naam gegeven zodat we ze bleven herkennen. We hebben alle planten een andere behandeling gegeven. We hebben elke week twee keer gemeten hoeveel blaadjes de plant heeft. 

Onder andere in extreme omstandigheden veranderen planten soms of passen ze zich aan. Er waren veel verschillende uitkomsten.

Een plant deed niet wat de verwachting was doordat hij helemaal geen aarde had, daardoor heeft hij extra zijwortels zoals die van mangrove ontwikkeld. Dit is waarschijnlijk versneld door de glucose in de kleurstof. Voor de rest is de hypothese correct want hij is van kleur veranderd bij de aderen. 

Transport over verzwakte kades

Het probleem is dat oude kades in Amsterdam verzwakken door het zware vervoer en dingen die vervoerd worden.  Het renoveren kost veel tijd en dan kan het vervoer op de kades niet meer verder. Dus moet er een manier zijn om het vervoer op de kades te laten doorgaan tijdens het renoveren. Na een lang voor onderzoek zijn we op het idee gekomen om een soort ski lift boven de kades waar dan de toeristen in kunnen. Onder tussen vervangen wij dan de toeristen boten voor een afval boot die het afval ophaalt.

Snack van te Toekomst

In het laatste project moesten wij eiwit vervangende snacks maken met bijvoorbeeld: zeewier of insecten. We moesten ook een workshop bedenken om onze leeftijdsgroep te stimuleren om insecten te eten en het te normaliseren om het te eten. Als snack hebben we Gekarameliseerde sprinkhanen rotjes gemaakt. En als workshop hebben we een leerzame kook workshop gemaakt. Als ze de ingrediënten willen moeten ze eerst de vragen op de muur beantwoorden. Als ze het juist hebben krijgen ze de ingrediënten. En kunnen ze beginnen met het maken van de Gekarameliseerde sprinkhanen rotjes.

Projecten 2e jaar : CV
bottom of page