top of page

Projecten 3e jaar

Maxime Misset

Voedselbos ontwerpen

Voedselbos ontwerpen        Opdracht gever: Groen kapitaal

3vO

Maxime Misset

Anouk, Guusje en Teuntje


OPDRACHTOMSCHRIJVING:

De opdracht was dat wij een voedselbos moesten ontwerpen voor een gezin van

vier die niet meer naar de supermarkt wil.

EINDPRODUCT:

Wij hebben een voedselbos ontworpen voor een gezin die pescetariers zijn. Wij hebben een heel systeem ontworpen met waterrotondes, sproeiers en bomen. Dit maakt ons voedselbos zelfvoorzienend.

 Heijmans 

Opdracht gever: Heijmans

3vO

Maxime Misset

Tommy, Jasmijn en Paul

OPDRACHTOMSCHRIJVING:

Nederland heeft een grote bevolking, maar het land zelf is klein. Daardoor is het gebruik van ruimte belangrijk. De bevolking groeit erg snel en dus is de vraag naar beschikbare ruimte groot.  

Onze maatschappij digitaliseert steeds meer, dit betekent dat er meer gebruik wordt gemaakt van moderne technologie zoals het internet. Mensen maken nu meer gebruik van hun telefoon bij het winkelen in plaats van naar de winkel toe lopen. Daardoor hebben winkeliers het erg moeilijk. Er komen steeds minder winkels en steeds meer leegstaande panden.  

Ook zijn er door de pandemie veel meer kantoorgebouwen beschikbaar. Veel werknemers werken nu thuis of de bedrijven zijn failliet geraakt. Deze kantoorgebouwen blijven nu ook openstaand. Maar terwijl er veel leegstaande panden zijn, blijft in andere sectoren de vraag naar beschikbare ruimte groot. 

De opdracht is om een nieuwe bestemming voor een leegstaand pand te ontwerpen. We moeten tijdens het bedenken er rekening mee houden dat er behoefte aan is bij de locatie. Ook Is het verduurzamen en verbeteren van het pand belangrijk, zodat het gebouw beter is wordt achtergelaten. Het eindproduct moet worden geleverd worden in een 3D model of werkmodel aan de opdrachtgever. 

EINDPRODUCT:

Voor ons eindproduct hebben we een gebouw van meer dan 1500 vierkante meter in totaal 30 verschillende studentenkamers gemaakt. We hebben een 3D model gemaakt van de drie belangrijkste verdiepingen en een moestuin op het dak. We hebben ook een openbare ruimte ontworpen waar onze doelgroep (sport- en kunststudenten) hun passies kunnen uitvoeren. Er komt hier een boldermuur, een fitness plaats en een grote muur waar kunststudent op mogen verven met luchtzuiverende verf.

Wayfinding

Opdracht gever: Vervoerregeling Amsterdam

3vO

Maxime Misset

Rian, Anouk, Boshra

OPDRACHTOMSCHRIJVING: Een oplossing verzinnen, voor het reizen met OV zonder smartphone. Zorg ervoor dat de reiziger beter geïnformeerd wordt, dan nu.
EINDPRODUCT: Ons idee was geïnspireerd van Madurodam. We hebben een 3D station gemaakt met lijnen die vanaf dat station vertrekken en daar aankomen. Zo is het minder veel, maar wel nutterige informatie voor de reiziger.
Wij hebben onze maquette gemaakt van Lego. Wij vonden dat wij zo ons idee het beste konden visualiseren.

Projecten 3e jaar: CV
bottom of page